lördag 12 januari 2013

På det 13:e i 2000-talet

12+1 = 13, Gott nytt år!!

Kalla fakta?
Tiden på bloggen är nu återställd till GMT+1, Stockholm.

De svarta tunga skyarna har skingrat sig från mitt sinne och jag känner mig "vanlig" - vad nu det är och om något sådant existerar. Dock just idag ganska långsam. Jag vet, glädjen kommer att flöda, tårarna kommer att rinna, jag kommer att bli frustrerad och arg och jag kommer att känna mig likgiltid och vanlig igen!

Jag dricker kaffe, har slalomsändningar på som bakgrundsbrus, damsuger, plockar bland mina saker, tänker på precis allt och inget. Jag bannar mig själv för att jag inte har en fullständig plan för min tid utan planlöst driver som ett vilset skepp utan hamn, och blir sedan arg på mig för att jag tänker så om mig själv. För detta är min hamn nu! Det är här jag bor, ensam och fri att bestämma precis hur jag vill förvalta min fria tid, helt efter eget huvud.. Alla möjligheter i heeela världen?

Och i allt detta är jag bara så förbaskat trött på mig själv och mina ständigt malande tankar.
Kan jag inte bara ge upp?!

Lite historiska perspektiv på mig själv? - Nä det handlar inte allt om mig, det handlar om livet, att leva och vara här och nu... Vill du diskutera och interaggera med mig? Jag gör det gärna!

Jag skulle kunna reflektera i oändlighet var leder det? Kanske till lite perspektiv?!

Jag kommer inte med så mycket eget, tar bara influenser från lite här och var för att jag tyckte att idén var god, kanske för att det passade mig och lite för att det var vad som dök upp framför mig just där och då.

Men helt ärligt, jag har lite svårt att fånga vem jag är, var jag står och framförallt hur andra uppfattar mig? Finns det längre någon som känner mig och vet vem jag är? Är jag totalt förändrad och konstig eller är jag någonstans i mig samma som jag en gång var när jag var flickan, det lilla dagbarnet, dottern, systern, barnbarnet osv osv..

Jag är 11 dagar gamal i andra halvan av mitt 37:e levnadsår!

Och här börjar mitt år 2013 - de dagarna som gått och veckan som passerade var inskolningen.

Jag läste idag en artikel om barnlöshet den anger att "ofrivillig barnlöshet är enligt Världshälsoorganisationen en sjukdom som definieras med att man har försökt att skaffa barn i ett år utan att lyckas." "Ungefär hälften av de som misslyckats med att bli gravida efter första året, blir gravida under det andra" Dessutom förmedlar artikeln att vissa landsting har en åldersgräns på 38 och andra 40 för att få hjälp. Detta borde stressa mig och gör det i någon mening säkert, men jag känner mig inombords väldigt lugn inför just dessa faktum, varför? Har jag gett upp eller har jag en övertro på att det kommer att ordna sig, oavsett...  Det finns dagar när sorgen och den fysiska saknaden är mig övermäktig, det är sällan hela dagar längre. Jag har blivit bättre på att göra sådant som får mig att må bra och ta det för vad det är!

Som tröst följs artikeln av historier från "verkligheten" som ska fånga såväl de som inte har barn samt de som kämpat och tillslut nått till ett familjeliv. Jag tänker att vägen är det som är livet och målet är en vägvisare för att få mig att lyfta huvudet och inte blint stå still och stirra ned på mina fötter.. Om jag skulle leva med en diagnos på en obotlig sjukdom hur skulle jag leva mitt liv då? Och om obotlig, hur stora är möjligheterna till att bromsa, hämma, avvärja, gå runt, leva med dem? Har alla obotliga sjukdomar ett nedbrytande sjukdomsförlopp? Vad finns det för möjligheter och till vilket liv? Skulle det vara upp till mig att göra det bästa av det eller skulle jag kunna få hjälp? Kan jag leva med en obotlig sjukdom (tex ofrivillig barnlöshet) i all oändlighet? Kan någon människa leva i all oändlighet?

Andra kalla fakta:
1+1=2
Det är enklare att bygga en bro över ett definierat vattenflöde än att bygga ett liv, eller?

2013 ska jag våga säga att det ska bli ett golfår? eller kommer jag som vanligt att glömma bort det jag sätter upp och flyta med i de strömmar som fångar in mig och driver mig till andra vägval?

2012 var det året som jag
  • efter 10 år lämnade Södertälje som min hemort i skatteverkets register
  • flyttade till Nacka
  • flyttade från Gärtuna till Snäckviken

  • lät mitt hjärta krossas igen (så dumt och kantat av missförstånd)
  • genomlevde ett yrkesår med stora kontraster och förändringar 
  • trode att jag föralltid förlorade min syster i mitt liv, (så fånigt av mig)

  • firade ett gäng med jubilarer

  • besökte Turkiet för första gången
  • såg London i regnigt rusk och på hög nivå i London eye

  • Åkte skidor på längden och på tvären
  • inte tog mig igenom ett enda motionslopp
  • hade en bra utveckling i styrketräningen
  • bara spelade 3 rundor golf på hela sässongen

  • jag tröttnade på min Sony VAIO VGN-FW21E,
  • jag blev ägare av en Sony Experia S mobil, (undrar vilket fack jag hamnar i nu?)
  • det var 5 år sedan jag fanns på FB och året då morfar (87) blev en FB profil

  • Jag lärde mig ge musiken större utrymme i mitt liv igen
  • bevarar Kent och sugarplum fairy som sommarens känslomässigt bästa konserter
  • Mando Diao släppte Infruset
  • Petra Marklund kom ut på svenska med Inferno
  • Metallica blev tillgängligt på Spotify
och så mycket mer...

Vad 2013 kan tänkas erbjuda har jag inte den blekaste aning om.

torsdag 10 januari 2013

pannkaks torsdag..

En vanlig traditionell lunch med god uppslutning ( vilket inte hör till vanligheterna på en torsdag i min korridor).. Traditionen i det hela var ärtsoppan ocj pannkakorna.

Dagen inleddes för övrigt med blodprov och sen frukost pga detta, men följdes därpå av en arbetsdag med bra matplanering, hyfsade möten, efterlängtad gruppkänsla och avslutades med en bra diskussion...

Och nu sitter jag här i soffan och eftersvettas efter en skön joggingtur.. Glad att jag tog mig ut..

Kan summeras som en bra dag!

onsdag 9 januari 2013

så var det onsdag..

Så måga svängngar och tankar som flugit genom denna dag och jag undrar hur jag ska kunna få ned något vettigt av det. 

Min reflekterande sida har gått på helvarv hela dagen, känslorna har bubblat och flödat i alla möjliga varianter.

Blir lite nervös av sjukhusmiljöer, tror inte det alltid har varit så men sedan den gången då kännslorna brann över och hjärnan höll på att gå upp i rök så har det fyllt mig med visst obehag... Lätt hjärtklappning och allmänt obehag fyllde mig denna förmiddag i väntan på min läkartid.. lyckades till att börja med sätta mig på fel ställe och vänta, reagerade sedan i tanken dömmande i första mötet med min doktor, tänkte att han såg ut att vara i större behov av vård än mig (som väl var lyckades jag skaka av mig denna tanke snabbt).. Fick ett möte, medicin och rekomendationen att denna gången inte ge upp innan symptomen, dvs svampen på min tunga försvinner.. Detta käbns lite jobbigt att skriva känns som risken att bli dömd och utdömd är stor.. Fick även äran att komma tillbaka till labet imorgon bitti för provtagning på fastande mage för att utesluta diabetes... Många tankar och känslor snurrade när jag gick och anspänningen som släppte gjorde det svårt att hålla tårarna tillbaka. Oro väcktes till liv, gjorde mig förvirrad och rörig, hög stressnivå... 

Jobbet tog vid, jagade på borde jag ha förutspått detta, kanske men sanningen är den att julen fick mig att koppla bort alla jobbtankar och det var inte helt smidigt att orientera mig tillbaka till allt som måste göras.. det redde upp sig till slut det med.

Lite mat, besök hos en vän puzzel, givande samtal och en för mig viktig stund hoppas jag kunde ge något tillbaka, hemfärd, ica och ett oväntat och inombords bubblande omvälvande möte.. Och här sitter jag nu och försöker landa i mig, skulle ha tränat idag och hade med all säkerhet behövt det.

tisdag 8 januari 2013

en tisdagmorgon

Läst i metro i bussen påväg mot jobbet: "-Det är inget namn, utan en titel. Det är en person i landet som har den titeln, säger xxx, verksamhetsutvecklare på Skatteverket - en myndighet som tidigare har gjort sig känd för sin avoga inställning till svartjobb." Egentligen inte värt att sprida, men hur tänkte de där? 1) vad har det med att någon inte får heta Hans Majestät att göra? 2) Vem kom på taken att definiera skatteverket på detta viset? Det borde väll på något vis ligga i vetksamhetens överlevnadsinstinkt att ta avstånd till just detta arbetslagsbrott, lr? Nog för att jag inte är bäst på att urtrycka mig men ändå...

måndag 7 januari 2013

En helt vanlig måndag

2013 - nytt år nya möjligheter, skyldigheter, drömmar och fantasier!

Årets första arbetsdag kom och gick igen, passerade utan större acceleration eller skada. Möten, intensiva diskussioner, reflektioner, energidippar, styrke tankar, en verklighet där utanför fabrikens väggar som gör sig påmind och mig glad :)

Fisk till lunch, bilen hem, lagar middag, läser ett blogginlägg och njuter av orden, reflekterar, andas vidare, lägger en hand vid maten, häller ut kokos över halva köket, förbannar mig själv, städar upp efter mitt klanteri, torkar en tår, slänger ned lite mer energi i middagen, plockar, äter, andas, tv, musik, plockar fixar, skriva? vad? nej sova istället. Får nöja mig med de kreativa orden som kom ur mig tidigare idag:

Och manualen till det här som kallas livet fick jag inte heller i födelse present. Det kanske är det som är processen? Oavsett om jag har en sjuk dom, en frisk dom eller en livs dom till möjligheter och eller skyldigheter. Att vara och leva i det liv som är mitt. Kanske är det det som är processen att jag måste göra alla dessa valen efter mitt eget huvud och utan manual eller rådgivare hitta vägen i detta mitt liv. Jag avskyr och älska det i samma andetag! Du underbara människa som orkar ha denna självdistansen och humorn igenom allt detta. Du ligger många steg före och mina tysta tomma ord så många steg efter. Ska jag våga vara sårbar, ska jag våga hoppas och tro på en framtid, ska jag våga vara ensam, ska jag våga vara jag och leva mitt liv, vem ska samla ihop skärvorna om jag trillar och slår mig själv i tusen bitar? Hur mycket orkar en människa bära? Och så tar jag ett djupt andetag, torkar tårarna från kinden och återgår till köket, maten och den tysta tomma ensamheten! När maten är uppäten ska jag bygga styrkan! Men Hell's kitchen? Hur tänkte du ;) Ta fram Gordon och skrik lite!!

som en kommentar på.

Godnatt min värld!!